Články

Aktuální informace o řízení motocyklového sportu

Aktuální informace o řízení motocyklového sportu
8.12.2011 | Kategorie: Články

Aktuální informace o řízení motocyklového sportu





Včera proběhla informativní schůzka s některými zástupci z řad motokrosu, endura a supermota, která měla za úkol informovat aktivní účastníky o situaci, která panuje v řízení motocyklového sportu.

Vzhledem k tomu, že už tuto sobotu proběhne informativní schůzka s věřejností omezíme tuto zprávu na 2 nejzákladnější body :

1. Autorita ČSMS- jak již proběhlo médii, ČSMS má uznanou národní autoritu k řízení motocyklového sportu. Znamená to, že má oprávnění zaštítit veškeré motocyklové závody v ČR národního charakteru - tzn. národní mistrovství, regionální závody apod. Rozhodnutí FIM se týká pouze mezinárodních podniků. FIM má aktuálně stanovisko jak ČSMS tak Autoklubu a rozhodne, zda uzná mezinárodní autoritu ČSMS. Toto rozhodnutí nebude za rok, ale na základě výsledku jednání delegace FIM s ministrem. Toto jednání by mělo proběhnout nejpozději do konce ledna 2012. Do pátku 9.12.2011 přislíbili zástupci FIM poslat dopis potvrzující tato slova pana Abraháma, aby se vyvrátilo spekulacím.

2.Licence - národní licence vydává ČSMS, mezinárodní AČR. Znamená to, že pokud reprezentant potřebuje do konce ledna mezinárodní licenci, musí k AČR, nicméně hrozí, že pokud FIM rozhodne ve prospěch ČSMS, bude muset žádat o novou u ČSMS.

Zárověň prosíme všechny, kteří se o problematiku zajímají, aby se zúčastnili sobotní schůzky. Mají zde možnost osobně pohovořit s každým z aktivních členů, získají informace tkzv. z první ruky. Samozřejmě, pokud je někdo ochotný aktivně spolupracovat bude jistě vítán.

Bohužel se nejedná o maškarní ples, takže vyznavači anonymních akcí musí tentokrát vystoupit ze stínu webu a webových diskusí. Občanku nikdo chtít nebude, ale počítám že v kuklách je tam asi nikdo nepustí.

"hot"
zdroj: MX-online

Komentáře


Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit.
Žádný komentář. Komentuj jako první!
Přihlášení
Uživatelské jméno Heslo

registrace
Veškeré náhradní díly a příslušenství pro pitbike skladem!
Ivo Kaštan Pitbike77 GT Motocross MX Online Motolevel.com Pavel Kejmar 71 Bikers World
nepřihlášen | registrace
Choose language
TOPlist